Algi Suszone Kombu Porto Muinos 25 g
Opis
SKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut.
Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35 - 40 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 183,5 kcal / 759,6 kJ;
Tłuszcz: 2,1 g;
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,59 g;
Węglowodany: 16,4 g;
W tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 35,3 g;B
Białko: 7,1 g;
Sód: 2,35 g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Certyfikat bio: jest
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180
Inne3: WEGETARIAŃSKI
Inne4: WEGAŃSKI
Kod kreskowy: 8437001476640
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
Kraj producenta: Hiszpania