


Fasolka Czarna Bio Planet 400 g
Opis
SKŁADNIKI
fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat bio: jest
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 4.50
Głębokość opakowania zbiorczego (cm): 25.00
Inne3: WEGETARIAŃSKI
Inne4: WEGAŃSKI
Kod kreskowy: 5907814662804
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Kraj producenta: Polska
Liczba sztuk na palecie: 720
Liczba sztuk na warstwie: 144
Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 7.50
Szerokość opakowania zbiorczego (cm): 12.50
Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 24.50
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 13.50