Fasolka Czerwona Kidney 400 g Bio Planet
towar niedostępny
- zapytaj o produkt
- poleć znajomemu
-
Masz jakieś pytania?
Skontaktuj się z nami
Opis
SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat bio: jest
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180
Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 4.50
Głębokość opakowania zbiorczego (cm): 25.00
Inne3: WEGETARIAŃSKI
Inne4: WEGAŃSKI
Kod kreskowy: 5907814662903
Kraj pochodzenia składników: Kirgistan
Kraj producenta: Polska
Liczba sztuk na palecie: 720
Liczba sztuk na warstwie: 144
Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 7.50
Szerokość opakowania zbiorczego (cm): 12.50
Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 24.50
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 13.50