Fasolka Czerwona Kidney 500 g Bio Planet
towar niedostępny





-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
Masz jakieś pytania?
Skontaktuj się z nami
572 315 983
Opis
SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) 500 g
OPIS:
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 g
Kod kreskowy: 5907814662903
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Kraj producenta: Polska