Fasolka Mung Bio Planet 400 g
towar niedostępny
- zapytaj o produkt
- poleć znajomemu
-
Masz jakieś pytania?
Skontaktuj się z nami
Opis
SKŁADNIKI
fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g, w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat bio: jest
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 4.50
Głębokość opakowania zbiorczego (cm): 25.00
Inne3: WEGETARIAŃSKI
Inne4: WEGAŃSKI
Kod kreskowy: 5907814660701
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Kraj producenta: Polska
Liczba sztuk na palecie: 720
Liczba sztuk na warstwie: 144
Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 7.50
Szerokość opakowania zbiorczego (cm): 12.50
Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 24.50
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 13.50