Producent
Cena
-
od
do
Zioła świata
W naszej kulturze od dawna uprawiało się w ogrodach miętę, rumianek, lubczyk, rozmaryn i inne rośliny, wykorzystywane później do przygotowywania naparów. Tradycja ta utrzymuje się do dzisiaj i w wielu polskich domach zioła do zaparzania stanowią część nawyków żywieniowych. Obecnie nie trzeba jednak ograniczać się do wykorzystywania zapasów z ogródka. Oferta wielu sklepów internetowych – także naszego – obejmuje produkty polskie oraz zioła z całego świata, w tym Bałkanów, Bliskiego Wschodu, Azji i innych.
Zioła świata do zaparzania – oferta produktów
Na nasz asortyment składają się polskie zioła do zaparzania oraz rośliny z innych części świata. Oferta obejmuje m.in. herbatkę górską, której podstawowym składnikiem jest gojnik. Roślina ta występuje w górach, na wysokości około 1000 m n.p.m. Rośnie na Bałkanach oraz na Bliskim Wschodzie. Napar z gojnika ma łagodny smak, który nie jest jednak pozbawiony intensywniejszych nut, pełnych charakteru.
W naszej ofercie znalazła się też wąkrotka Azjatycka (Gotu Kola). Jest to roślina, która upodobała sobie strefę tropikalną i subtropikalną. Można zrobić z niej napar, który ma delikatny, nieco ziemisty smak. Ponadto, na nasz asortyment składają się też inne zioła polskie oraz światowe do zaparzania, m.in. herbata z kadzidłowca mielonego oraz ślazu zaniedbanego. Dystrybuujemy też:
- Palmę sabałową;
- Podagrycznik pospolity;
- Rdestowiec japoński;
- Szypułki czereśni;
- Koci pazur
- oraz inne herbaty.
Zioła z Polski i ze świata – dodatkowe informacje o produktach
Zioła polskie oraz z propozycje z innych części świata sprzedawane są w opakowaniach po 50 g lub 100 g. Każde opakowanie jest wyposażone w zamknięcie, które zabezpiecza herbatę przed rozsypaniem.
Na podstronach produktowych oraz opakowaniach herbat znajduje się pełen skład, wskazówki dotyczące sposobu przechowywania tych wyrobów oraz przeciwwskazania w ich stosowaniu. Zostały tam zamieszczone również informacje dotyczące sposobu zaparzania – w tym czasu parzenia oraz wielkości zalecanej przez producenta porcji.